03 januára 2021

Komu sa to páči, ak konáme dobro?

 

Ak konáme dobro, tak sme v súlade s Božou Vôľou. Veľmi zjednodušene sa dá povedať, že má z nás radosť Boh a to oprávnene. Radosť má z nás aj Lucifer, ale myslí si, že je to iba jeho zásluha, pretože on je blízko nás a Boh je veľmi ďaleko. Je to však falošný postoj.

Ak konáme zlo, tak sme proti Božej Vôli. Opäť veľmi zjednodušene môžeme povedať, že z nás Boh nemá radosť. Nemá z nás radosť ani Lucifer, pretože jeho úlohou bolo pomôcť ľudstvu s jeho vývojom, naučiť nás konať dobro.

Ak konáme zlo, tak Boh nám chce pomôcť, aby sme sa tohto zlého konania zbavili. Aj v modlitbe Otče náš je veta: „Ale zbav nás zlého!“ Lucifer nám nechce pomôcť, ale nami pohŕda a chce nás zničiť, lebo sme podľa neho slabí a nehodní žiť, keď toto zlo konáme.

Luciferovi sa teda zlom zavďačiť nedá, tak ako si to niektorí zblúdilci predstavujú. Konanie zla teda stráca akékoľvek opodstatnenie!

Jediná cesta k vývoju človeka je konanie dobra podľa Vôle Božej! Treba ale pripomenúť, že je rozdiel medzi tým, keď konáme dobro a keď si iba myslíme, že konáme dobro. Boží zákon znie: „Čo človek zaseje, to aj zožne!“ Ak konáme dobro, tak musíme zožať dobro. Ak konáme zdanlivé dobro, tak musíme zožať zdanlivé dobro. Ak konáme zlo, tak musíme zožať zlo.

Konanie dobra je nezávislé od náboženstva, spoločenského, či politického postavenia. Dobro môže konať každý človek dobrej vôle, stačí iba naozaj chcieť!

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...