08 januára 2021

Božie mlyny namleli

 

Veriaci ľudia často hovoria: „Božie mlyny melú pomaly, ale isto!“ To je určite pravdivé tvrdenie.

Naša viera je v súčasnosti skúšaná a veľa veriacich je prekvapených, keď Božie mlyny konečne namleli. Asi si mysleli, že melú iba pre jeho blížnych, priateľov a nepriateľov. A tu sa zrazu veľmi citeľne dotýkajú aj jeho samotného. Dokonca majú rozhodovať o jeho živote, či smrti.

Ak má človek pravú vieru, teda pozná Vôľu Božiu a žije podľa nej, tak ho súčasný vírus nemôže vyviesť z miery. Vie, že aj jemu samému Božie mlyny namelú to, čo si doteraz zasial a nič iné.

Ak má človek iba slepú vieru, tak má zrazu strach, čo je opakom viery v Božie zákony. Radou pre neho je skúmať si svoje srdce a snažiť sa pochopiť, kde vo svojej viere zlyháva. Chcením, myšlienkami, slovami a činmi sa snažiť svoju vieru oživiť – spoznať Vôľu Božiu a podľa nej konať. Pre rôznych ľudí je to rôzne ľahké, ťažké alebo dokonca aj nemožné. Závisí to od toho v akom hlbokom materializme väzia, nakoľko je ich viera živá, či mŕtva, ako veľmi je ich duch živý, schopný a ochotný pracovať a uchrániť sa pre ďalší život.

Doba je pokročilá a nie je čas otáľať. Je nutné oživiť svojho ducha, aby skutočne veril v Boha, v Jeho Božiu Vôľu a podľa nej aj konal.

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...