08 februára 2022

2/12: „On je Život!“


Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi priamo, pretože toto by sa okamžite v jeho žiare rozplynulo.

Stvorenie vzniklo keď Boh Otec oddelil jednu svoju časť a so slovami: „Buď Svetlo!“, ju postavil na vrchol tohto nového Stvorenia. Boh sa stal dvojjediným. Táto časť Živého Boha sa označuje viacerými pojmami: Vôľa Božia, Imanuel, Syn Človeka, Svarog. Z Jeho žiarenia žije neustále celé Stvorenie. Keďže je časťou Boha Otca, tak aj: „On je Život!“

Po páde ľudstva do temnoty bola nutná záchrana zo Svetla, pretože by nevydržalo do Posledného Súdu a išlo by do predčasného rozkladu. Boh Otec vo svojej veľkej Láske oddelil opäť časť zo Seba, ktorá sa stala osobnosťou. Je to Syn Boží Ježiš. Narodil sa na Zemi ako vtelená Láska Božia a priniesol záchranné Slovo Božie. Keďže je časťou Boha Otca, tak aj: „On je Život!“ Boh sa stal trojjediným, Svätou Trojicou, Najvyšším Triglavom.

Opäť ľudstvo zlyhalo a odmietlo Slovo Božej Lásky. Väčšinovo ho zneužívalo na sebecké a mocenské účely. A opäť Boh Otec vo svojej veľkej Láske zariadil pomoc ľudstvu. Sudca Svetov, oznámený Syn Človeka, sa vtelil na Zem ako človek, a neprišiel súdiť svet iba v oblakoch, ako bolo zaľúbené. Syn Človeka na tejto Zemi zanechal ním napísané Slovo Božie v jeho knihe Vo Svetle Pravdy, ako poslednú pomoc pred Posledným Súdom.

Ľudstvo zlyhalo ďalší krát, keď si Syna Človeka takmer nevšimlo a keď pre chyby ľudí musel predčasne z tejto Zeme odísť.

V terajšom Poslednom Súde má človek Slovo Božie k dispozícií, ak ho skutočne hľadá. Nemožno teda už dnes povedať, že „nevie, čo činí.“ Ak sa snaží, tak sa cez toto Slovo, môže dostať k Synovi Božiemu alebo k Synovi Človeka. Iba cez nich vedie jediná cesta k Bohu Otcovi, ktorý je jediný skutočný Tvorca, a iba cez nich dokáže človek prežiť to, že: „On je Život!“

Cestu k Bohu Otcovi musí vykonať každý človek úplne samostatne. Nikto ho v tom nemôže zastúpiť, nikto ho v tom nemôže podopierať, nikto ho v tom nemôže viesť. Ani vedúci kruhu, ani kňaz, ani guru, ani nijaký blížny, či hocikto iný. Títo ho môžu iba nasmerovať, ale vlastnú prácu musí vykonať úplne sám. K pochopeniu toho: „On je Život!“ nestačí, aby človek čítal alebo počúval Slovo Božie. Nestačí, aby bol členom nejakého spolku, cirkvi, sekty, náboženstva a podobne. Nestačí, aby vykonával úkony, na ktoré ho tá, ktorá cirkev, či spoločenstvo nabáda, nech už sa volajú akokoľvek. K pochopeniu je potrebné skutočne ŽIŤ podľa Slova Božieho, teda podľa Vôle Božej a Lásky Božej! Je to jediná cesta, inej cesty niet, pre nikoho!

A ten, kto úplne nepochopí a  neprecíti to: „On je Život!“, ten nemôže pochopiť ani pojem Boha Otca, aj keď si to nahovára. Ten je príliš ľahký, je plevou, ktorá bude Sudcom Sveta odviata a zanikne.

Ľudia, máte posledné okamihy, aby ste si priznali svoje chyby, svoje hriechy, podobne ako to urobil lotor na kríži vedľa Syna Božieho, a polepšili sa! Prebuďte svojho ducha a privítajte Svetlo, ktoré prichádza spolu so Sudcom Sveta a ktorého účinky sa už na Zemi zreteľne prejavujú! Iba tak ostanete žiť a budete šťastní!

(„On je Život!“ je aj znamenie, ktorý nám dáva bytostný Kryšeň (Vek Vodnára) v Svarogovom kruhu, jedného zo zodiakov v Novej Astrológii Slovenov (c). Jeho čas pôsobenia je zhodný so všeobecne známym znamením Vodnára.)

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...