22 januára 2022

1/12: „Každý zožne to, čo zasieva!“

Tento výrok Pána Ježiša je vyjadrením Vôle Božej. Hovorí o tom, že každý si tvorí svoj vlastný osud. Ak robím dobré skutky, tak zožnem dobré skutky. Ak robím zlé skutky, tak zožnem zlé skutky. Je to výkonná Božia Spravodlivosť. Zlé žatvy nás učia, čo robiť nemáme a dobré žatvy nás učia, čo máme robiť ešte viac.

V súčasnej dobe sa ľudia správajú tak, akoby tento výrok neplatil a platil jeho pravý opak: „Príčinou mojich zlých žatiev sú chyby druhých ľudí, ja som si ich nezasial!“ Uvedieme niekoľko príkladov: „Môj šéf sa ku mne správa nespravodlivo a zle.“ „Môj manžel ma nespravodlivo bije.“ „Všetci okolo mňa ma ohrozujú vírusom.“ „Zamestnávateľ ma núti očkovať sa.“ „Vláda nám robí zle.“ „Ako to môže Boh dopustiť!“ Kto takto zmýšľa, tak je v priamom rozpore s výrokom Pána Ježiša, stojí proti Vôli Božej, proti Jeho Spravodlivosti. Je vo väčšej alebo menšej miere sluhom temna.

Sluhovia temna, či už z presvedčenia alebo z vlažnosti, nechcú prijať svoje zlé žatvy, ale hádžu za ne zodpovednosť na niekoho iného. Jediné správne riešenie je prijať všetky svoje žatvy, poučiť sa z nich a snažiť sa zo všetkých síl siať už len dobré.

Nie je podstatné, kedy sme skutky zasiali, či v tomto živote alebo v niektorom z minulých životov. Nie je podstatné, že materialisticky veríme iba na jeden život. Nie je podstatné, že veríme, že spoveďou nám boli zlé sejby odpustené. Nie je podstatné, že veríme, že všetky zlé skutky môžeme hodiť na Pána Ježiša. Podstatná je iba Božia Spravodlivosť, ktorá nám teraz v Poslednom Súde vracia zrýchlene všetky naše dozreté sejby! Aj tie dobré, aj tie zlé!

Aby sme nemuseli zmalomyseľnieť, tak s Vôľou Božou pôsobí aj Láska Božia. Táto nám po našom skutočnom a trvalom polepšení zlé žatvy zmierni, pretože sa už nepotrebujeme učiť na ich tvrdosti. Vyrovnané však musia byť všetky! To povedal opäť Pán Ježiš: „Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do posledného haliera.“

Ak budete teraz trpieť pod následkami vlastných zlých sejeb, tak nereptajte na Boha, ani na blížneho, lebo toto vám vaše utrpenie nezmierni, naopak, môžete si zasiať ďalšie zlé skutky, ktoré už nemusíte stihnúť rozviazať. Vojdite do seba, priznajte si svoje zlé sejby a napravte ich.

Ak sa vám budú vracať vaše dobré sejby, tak za ne poďakujte Božej Spravodlivosti a opäť ich ďalej rozmnožujte. Len takto budete šťastní a šťastných budete robiť aj blížnych okolo seba.

(„Každý zožne to, čo zasieva!“ je aj znamenie, ktorý nám dáva bytostný Rod (Vek Rýb) v Svarogovom kruhu, jedného zo zodiakov v Novej Astrológii Slovenov (c). Jeho čas pôsobenia je zhodný so všeobecne známym znamením Kozorožca.)

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...