22 februára 2021

Nedostatok zdravotníkov

 

V súčasnosti je nedostatok zdravotníkov a v nemocniciach im vypomáhajú vojaci, či dobrovoľníci. Na druhej strane je veľmi veľa ľudí doma bez práce kvôli zatvoreniu firiem a štát hľadá spôsoby ako ich odškodniť. Mal by však skôr uvažovať nad tým, ako týchto ľudí využiť všade tam, kde ľudia chýbajú. Napríklad aj v zdravotníctve. Lekári sa takto dajú nahradiť minimálne. Príkladom môže byť vyštudovaný lekár, ktorý pracoval v inom odvetví a teraz je doma bez práce. Zdravotným sestrám by však mohli prebrať istú časť ich povinností a takto odľahčiť preťažený systém.

Môj laicky postup by vyzeral asi takto: Vytvoriť zákonné podmienky pre prácu pomocných zdravotníkov. Vytvoriť pre nich krátke rekvalifikačné kurzy. Vytvoriť náborovú kampaň na pomocných zdravotníkov. Presmerovať časť peňazí určených na odškodnenie podnikateľov na rekvalifikáciu a zaplatenie práce pomocných zdravotníkov. Zamestnať pomocných zdravotníkov tam, kde sú najviac potrební.

Verím, že existuje veľa ľudí, ktorí by chceli takto pomáhať a mali by sme im na to vytvoriť aj priestor.

 

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...