18 septembra 2021

Duchovný Otče náš!

Otče náš, ktorý si na nebesiach! Ja Tvoja dcéra, ja Tvoj syn uznávam Tvoje otcovstvo! Ako Ty chceš, nech sa so mnou stane, lebo nech by to bolo hocičo, vždy to bude správne, lebo Ty si Múdrosť, Dobrota, Moc a Sila! Ty si stvoril nebesia i zem. Ty tróniš vysoko na nebesiach a ja Tvoja dcéra, ja Tvoj syn cítim, že tam hore v Tvojom Nebeskom Kráľovstve je aj môj skutočný Domov, do ktorého sa v radosti navrátim, ak rozviniem Tvoje Dary a stanem sa skutočným Človekom.

Posväť sa meno Tvoje, pretože mi je najdrahšie zo všetkých mien a vždy ho použijem iba pri najväčšej čistote môjho srdca, iba pri najvrúcnejšej spomienke na Teba, Pane Bože! Nedovoľ zblúdilcom špiniť Tvoje meno a nedovoľ označovať za svätých iných okrem Teba!

Príď kráľovstvo Tvoje, aby aj tu na Zemi si bol zvrchovaným kráľom Ty! Zvrhni ostatných kráľov, ktorí si prisudzujú Tvoje zásluhy a sľubujú to, čo môžeš splniť iba Ty! Aby aj tu na Zemi zavládla Tvoja Spravodlivosť, Láska a Čistota! Ja Ti z celého svojho srdca sľubujem, že budem robiť to najlepšie pri budovaní odlesku Tvojho kráľovstva na tejto Zemi a tým splním svoju časť úlohy!

Buď Vôľa Tvoja ako v nebi, tak i na zemi! Tak ako v nebi je plnenie Tvoje Vôle samozrejmosťou, tak nech sa tak stane aj na tejto Zemi! Narovnaj všetko krivé a nesprávne, čo vzniklo na Zemi proti Tvojej Vôli a nedovoľ, aby to naďalej vznikalo! Mojim životom nech je spoznávanie Tvojej Vôle, život podľa Tvojej Vôle a šírenie Tvojej Vôle medzi blížnych. Pretože iba plnenie Tvojej Vôle prináša skutočnú slobodu, radosť a naplnenie!

Chlieb náš každodenný daj nám dnes, aby sme si zasýtili svojho ducha, dušu i telo! Tvoje Stvorenie, Tvoji pomocníci nám každý deň prinášajú hojnosť, ktorá vysoko prevyšuje naše potreby. Každý deň nám daj ochutnať z takého chleba, na aký sme si zamiesili! Ak sme siali dobrotu a sladkosť srdca, tak dobrý a sladký chlieb, aby sme vedeli, čo robíme dobre a v čom sa máme posilňovať! Ak bodliaky a tvrdosť bezcitného rozumu, tak pichľavý, horký a tvrdý chlieb, aby sme vedeli, čo sme urobili zle a zabavili sa takéhoto konania.

Odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom. Ak sme zaplatili do posledného haliera za svoju vinu, tak sme pochopili, čo sme robili zle a nikdy to viac robiť nebudeme, vtedy nám odpusť. Vtedy sme aj pochopili, prečo nám toto zlo robili naši blížni a odpúšťame im aj my. Pri našej snahe polepšiť sa nám Tvoja Spravodlivosť nenameria zaslúžené „oko za oko“, ale Tvoja Láska a Milosť nám odmenu za naše skutky zmierni!

A neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás zlého. Veľká je Tvoja Milosť a aj keď si to nezaslúžime a robíme zlé skutky, Ty zasiahni a aj keď sa nám to nebude páčiť, keď nás to bude aj veľmi bolieť nenechaj nás klesať v tomto zlom chcení! Aj keď sme sa veľmi pošpinili zlými skutkami, tak po ich spoznaní a polepšení sa nás zbav tohto všetkého zla a budeme rovnako čistí, ako tí, ktorí nikdy zlé skutky nerobili!

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...