23 mája 2021

Pravda je absolútna!

Pravda je absolútna, je obsiahnutá v Božej Vôli! Ak niekto povie: „To je pravda!“, tak hovorí, že je to vytvorené podľa Vôle Božej! Ak to je vytvorené podľa ľudskej vôle, ktorá pri vytváraní nebola v súlade s Božou Vôľou, tak sa to nemôže nazývať Pravda ani pravda. Môže sa to nazvať skutočnosťou, pretože je to výsledok nejakého skutku človeka. Skutočnosť sa označuje aj slovom realita. Skutkom človeka môže byť chcenie, myslenie, reč a činy (Nové Védy Slovenov).

Ak niekto tvrdí, že všetko je relatívne, vrátane Pravdy, tak slúži temnu. Temno je relatívne, pretože sa porovnáva s absolútnou Pravdou. Všetko, čo nie je vykonané podľa Vôle Božej, je zlé. Môže to byť vykonané z dôvodu neznalosti Vôle Božej alebo úmyselne proti Vôli Božej.

Je iba jeden zdroj, Stvoriteľ, ktorý sa vo stvorení prejavuje Vôľou Božou. Temno nemá vlastný zdroj, ale používa tú istú Silu od Stvoriteľa, ktorú zatemnilo a tým oslabilo. Zlo bude nakoniec vždy zničené Vôľou Božou, pretože tá ostáva pôvodná čistá neoslabená. S temnom budú zničení aj všetci jeho prisluhovači teda ľudskí duchovia, ktorí mú slúžia.

Jediným spôsobom záchrany je skutočné poznanie Vôle Božej, zbavenie sa všetkých zlých vlastností a rozvinutie dobrých vlastností! Skutočné znamená, že už bude konať iba skutky podľa Vôle Božej.

Relativizáciou Pravdy temno zvádza a oslabuje hľadačov Pravdy. Hľadajúci môže zaváhať o Pravde, potom aj o Vôli Božej a potom aj o samotnom Stvoriteľovi. Ak človek berie vážne svoj duchovný vývoj, tak si musí dať pozor na takéto a podobné pasce, ktoré kladie temno a jeho prisluhovači. Aj keď neprepadne temnu úplne, tak mu temno môže duchovný vývoj spomaliť a do posledného súdu sa nemusí stihnúť úplne vyvinúť. Následkom je zničenie ľudského ducha.

Nikto nepozná čas posledného súdu, ani Syn Boží, ani anjeli v nebi, iba sám Boh Otec! Preto nie je čas otáľať, je nutné hľadať Vôľu Božia a naučiť sa konať a žiť podľa nej!

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...