10 februára 2021

Voľte život

 Po našom narodení máme dve istoty: 1. Budeme istý čas žiť. 2. Zomrieme.

So smrťou sa stretávame po celý život. Zomrie nám babička. Zomrie známa osobnosť. Vo filme zomrú desiatky ľudí. V počítačovej hre zabijeme tisícky nepriateľov. Napriek jej všadeprítomnosti ju vytesňujeme z nášho života. Nechceme, aby sa dotýkala nás osobne, stáva sa z nej tabu.

Ľudia zomierajú stále, ale zdá sa, akoby ich v poslednom čase zomieralo niekoľkonásobne viac. Nie je to však pravda. Podľa slovenského štatistického úradu zomrelo za rok 2020 o 10% ľudí viac ako je priemer za päť predchádzajúcich rokov. Tento nárast má zjednodušene tri dôvody: 1. nová choroba, 2. obmedzenie starostlivosti o iné choroby, 3. panický strach vyvolaný neustálymi poplašnými správami médií. Tieto dôvody sa samozrejme aj kombinujú. Akú časť nárastu spôsobili jednotlivé dôvody, nechám už na posúdenie čitateľa.

Najjednoduchšie dosiahneme zlepšenie vyradením pôsobenia 3. dôvodu, teda ak sa nenecháme zastrašovať médiami o všadeprítomnej smrti, neprepadneme panickému strachu. Dosiahneme to orientáciou na život.

Ľudia voľte život a nie smrť! Urobte v čase života niečo pekné, niečo prospešné, niečo, čo dá zmysel vášmu životu. Každý môže, ak chce. Nie je z toho vylúčený nikto, ani chudobní, ani utláčaní, ani chorí.

Život človeka pozemskou smrťou nekončí, ale sa narodí do ďalšieho života na onom svete. Bude pokračovať v tom peknom, čo sa naučili tu, v pozemskom živote alebo bude znášať to zlé, čo vytvoril tu v pozemskom živote. Voľba je na každom jednom človeku a výhovorky, či schovávanie sa do piesku mu nepomôžu.

Ak bude väčšina ľudí voliť život, tak ho bude viacej v okolí človeka, v médiách, v parlamente, vo vláde, jednoducho všade.

Voľte teda život!

 

2/12: „On je Život!“

Svätý Boh Otec je Život od večnosti do večnosti! Bol pred vznikom Stvorenia a bude aj po jeho prípadnom zániku. Do Stvorenia nikdy nevstúpi ...